Община Сопот
План-сметка за необходимите разходи по сметосъбиране, сметоизвозване, обезвреждане на битовите отпадъци и поддържане на чистотата на община Сопот през 2020 година

Община Сопот уведомява всички заинтересовани страни, че открива производство по издаване на общ административен акт за одобряване на план-сметка за разходите на дейностите по събиране, транспортиране, обезвреждане в депа или други съоръжения на битови отпадъци, поддържане чистотата на териториите за обществено ползване и определяне размера на такса битови отпадъци за 2020 г.

На основание чл. 66 от Административно-процесуалния кодекс и във връзка с чл. 66, ал. 1 от Закона за местните данъци и такси, Община Сопот  уведомява всички заинтересовани страни, че открива производство по издаване на общ административен акт за одобряване на План-сметка за дейностите по управление на отпадъците  и определяне размера на  таксата за  битови отпадъци за 2020 г.  в Община Сопот.

В съответствие с изискванията на Закона за управление на отпадъците и Закона за местни данъци и такси (ЗМДТ), Община Сопот предоставя на населението услуги по събиране, извозване и обезвреждане в депа или други съоръжения на битови отпадъци, както и за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване в населените места. Размерът на таксата се определя по реда на чл. 66 от ЗМДТ за всяка услуга поотделно - сметоизвозване; обезвреждане на битовите отпадъци в депа или други съоръжения; чистота на териториите за обществено ползване.

Заинтересованите лица и организации могат да участват в производството по издаване на акта по чл. 65 и чл. 66 от АПК, чрез представяне на писмени предложения и възражения по проекта за решение на е-mаil адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.  или в деловодството на Община Сопот на адрес: ул. „Иван Вазов“ № 34 на първия етаж в сградата на общината, в едномесечен срок, считано от датата на оповестяване на настоящето уведомление.

Заинтересованите лица и организации могат да се запознаят с проекта за административен акт и с цялата информация, съдържаща се в преписката по издаване на общия административен акт в сградата на Общинска администрация – Сопот или от публикувания по-долу проект за решение.

Докладна записка относно: Приемането на план-сметка за приходите и разходите за сметосъбиране и сметоизвозване, обезвреждане на битови отпадъци в депо и поддържане на чистотата на територията на Община Сопот за 2020 г. и определяне на размера на таксата за битови отпадъци.

ПРИЛОЖЕНИЯ КЪМ ДОКЛАДНАТА:

- Приложение 1 - „НЕОБХОДИМИ РАЗХОДИ за дейностите по чл. 66, ал. 1 от ЗМДТ на община Сопот за 2020 г.“

- Приложение 2 – „ОЧАКВАНИ ПОСТЪПЛЕНИЯ от такса битови отпадъци и дофинансиране от общински приходи на община Сопот за 2020 г.“

 
пожари