Община Сопот

ПОКАНА 

ЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ

ЗА ПОЕМАНЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН ОБЩИНСКИ ДЪЛГ

ОТ ОБЩИНА СОПОТ

 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

На основание чл. 15, във връзка с чл. 4, т. 1 от Закона за общинския дълг, Общинска администрация - Сопот кани всички граждани, обществени организации и юридически лица от общината да участват в публично обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг за финансиране на наложената финансова корекция при изпълнението на проект BG161PO001/1.1-09/2010/032 – „Сградите на ЦДГ „Роза”, блок Б ЦДГ „Роза” (ясли), ЦДГ „Слънчево детство, ОДЗ „Приказен свят” и НУ „Неделя Петкова”, гр. Сопот – с високо ниво на енергийна ефективност – подобрено качество на живот, жизнена и работна среда“, при следните параметри:

1. Максимален размер на дълга – 276 877 (двеста седемдесет и шест хиляди осемстотин седемдесет и седем лева).

2. Валута на дълга – лева.

3. Вид на дълга – дългосрочен дълг, поет с договор за общински заем. 

4. Срок на погасяване – до 120 месеца, считано от датата на подписване на договора за кредит, с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части, без такса за предсрочно погасяване.

5. Източници за погасяване на главницата – от собствени бюджетни средства.

6. Начин на обезпечение на кредита - Учредяване на залог върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи приходи на община Сопот, по чл. 45, ал. 1, т. 1, букви от „а“ до „ж“ от Закон за публичните финанси, както и трансфери за местни дейности, включително обща изравнителна субсидия, съгласно чл. 52, ал. 1, т. 1, буква „б“ от Закона за публичните финанси,  включително и тези, постъпващи по банкова сметка, вземанията за наличностите по която, настоящи и бъдещи, също са обект на особен залог.

Публичното обсъждане ще се проведе на 27.10.2021г. от 17:30 часа на централен площад „Иван Вазов“

 

Покана за публично обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг от Община Сопот

Предложение за поемане на дългосрочен общински дълг

Проект на Докладна  записка за поемане на дългосрочен общински дълг

 

ДЕЯН ДОЙНОВ

Кмет на Община Сопот