Община Сопот

Уважаеми граждани,

тук може да извличате справки и да платите дължими местни данъци и такси в реално време, както за гражданите, които пребивават в чужбина, така и за живеещите на територията на страната чрез платформата на Министерството на електронното управление www.egov.bg.

Чрез www.egov.bg с няколко клика се предоставя възможност за автоматизирана проверка и заплащане на данъчни задължения към 227 общини, една от които е и Община Сопот. За Ваше улеснение сме посочили стъпките, които трябва да следвате, за да заплатите данъчните си задължения по един лесен и удобен за Вас начин от всяка точка на страната и извън нея. При извършване на плащане през виртуалния ПОС терминал на платформата www.egov.bg не дължите такси за извършване на услугата. За да ползвате услугите на платформата трябва да се идентифицирате по един от следните начини:  Квалифициран електронен подпис КЕП, мобилен КЕП "Борика", Мобилен КЕП "Евротръст", ПИК на НАП, ПИК на НОИ.

Трябва да знаете, че преди да извършите каквото и да е плащане през платформата трябва да се регистрирате в нея. За целта изгледайте клипа с указания „Регистрация на физическо лице в Моето пространство и достъп до ресурсите на електронното управление“ или  "Инструкция за регистрация на юридическо лице в Системата за сигурно електронно връчване" на МЕУ и направете Вашата регистрация.

Благодарим Ви, че използвате електронния начин за разплащане и пестите Вашето и нашето време!

Обучителен клип - „Регистрация на физическо лице в Моето пространство и достъп до ресурсите на електронното управление“.

Обучителен клип – „Инструкция за регистрация на юридическо лице в Системата за сигурно е-връчване“.

Указания за ползване на платформата на www.egov.bg за плащане на данъчни задължения към община Сопот